Barbara Kolarič


V otroških in mladostniških letih je zraven glasbene šole obiskovala tudi pevsko izobraževanje pri zborovodji in profesorju svetovnega ugleda Branku Rajštru, kjer je kar 13 let pela tudi kot solistka v Mladinskem pevskem zboru Maribor, ki je na svetovnih zborovskih tekmovanjih kar nekajkrat osvojil naslov svetovnega prvaka (predhodnik Carmine Slovenice). Kasneje se je še vokalno izpopolnjevala pri solistki mariborske opere Dragici Kovačič in še zelo mlada pričela vokalno sodelovati z raznimi glasbenimi skupinami ( nekaj let tudi s Ptujskih 5). V Maglaju je v duetu s sestro Suzano (sestri POTRČ) pela z Big bandom RTV Beograd in RTV Sarajevo v Vogošči, kjer je prvič okusila popolno zmago - osvojili sta vse prve nagrade ( strokovnih žirij, občinstva, novinarjev…), kot najboljši debitantki pa sta ob spremljavi BigBanda RTV Slovenija slavili tudi v Mariboru na Narečni popevki.

Danes je Barbara Kolarič, ki je diplomirala iz kulturne animacije in prava, zelo uspešna pevka in članica priznanega slovenskega ansambla EKART, s katerim je zelo odmevno nastopala v ZDA, Canadi, Italiji, Avstriji, Švici, Nemčiji, Srbiji, na Hrvaškem in Švedskem. Je prejemnica prestižnega priznanja za vokal - KORENOVE PLAKETE. Kot vokalna solistka sodeluje tudi s PIHALNIMI ORKESTRI, BIG BANDI, nastopa na festivalih, kot vokalno solistko pa jo redno vabijo v Avstrijo, kjer nastopa na koncertih s priznanimi glasbenimi skupinami.

Barbara Kolarič je tudi zelo znana tekstopiska in članica Društva pesnikov slovenske glasbe. Njena besedila se vrtijo na radijskih valovih v izvedbi znanih pevcev kot so EDVIN FLISER, IVO MOJZER, LJUPKA DIMITROVSKA in IVICA ŠERFEZI, ROK FERENJA(ROK N BAND), NATALIJA KOLŠEK, JOŽE in SAMIR KOBLER, ANITA KRALJ… ter znanih glasbenih skupin. Na raznih festivalih sodeluje tudi na povabila organizatorjev v strokovnih komisijah za ocenjevanje besedil. Sestavlja tudi govore in čestitke za različne priložnosti, po želji tudi humorno obarvane v verzih. Piše tudi pesmi za otroke, ki so bile izvajane na otroških prireditvah »CICIBAN POJE IN PLEŠE«, ter raznih revijah pevskih zborov.

Lahko jo slišimo tudi na posnetkih znanih slovenskih izvajalcev kot back vokalistko, saj snema v raznih snemalnih studijih spremljevalne vokale.

Veliko se ukvarja z otroci in mladimi ljubitelji glasbe, ter jim pomaga pri odkrivanju njihovih talentov…

Glasbena Košarica © 2010 Oblikovanje spletne strani 179studios